Otelul Galati are nevoie de investitori. ArcelorMittal Galaţi nu il mai poate finanţa singur

Sport  |  0 comentarii

Clubul galatean de fotbal va avea nevoie de spijin financiar

Desi Otelul Galati si-a imbunatati performanta si după 18 etape disputate din actuala ediţie de campionat, echipa ocupă prima poziţie a clasamentului Ligii I, cu cinci puncte în faţa ocupantei locului secund, FC Timişoara, investitorii sai principali au tendinta de a se retrage in a le mai aloca bani.
Managerul general al ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall, a anunţat, vineri, că aşteaptă şi alţi investitori la Oţelul Galaţi deoarece combinatul siderurgic nu poate finanţa clubul de fotbal pe termen lung.
"Este cert, echipa şi-a îmbunătăţit evident performanţa. În acelaşi timp, pentru mine este cât se poate de limpede că, pe termen lung, combinatul siderurgic nu poate suporta singur echipa de fotbal. Am spus că suntem deschişi să primim alături de noi alţi investitori. Responsabilitatea noastră este să asigurăm sustenabilitatea clubului de fotbal. Această sustenabilitate trebuie înţeleasă că noi singuri nu putem continua ca şi până acum. Asta pentru că problema mea numărul unu este să asigur slujbele în combinat astăzi", a declarat managerul general al ArcelorMittal Galaţi.
Thierry Le Gall a precizat însă că trebuie identificate soluţii optime, viabile pe termen lung şi că trebuie speculat acest moment, în care echipa are rezultate bune, pentru că altfel va fi mult mai dificil de cooptat susţinători ai clubului.
" Noi nu vrem să renunţăm de astăzi pe mâine. Vrem să găsim o soluţie pe termen lung, dacă este posibil şi alături de alţi investitori. Şi cel mai bine ar fi să facem lucrul acesta atâta vreme cât echipa de fotbal este în top şi are rezultate foarte bune, pentru că va fi mai greu să realizăm asta în situaţia în care clubul nu va mai avea aceleaşi rezultate", a completat Thierry Le Gall.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *