Pârjoale de peşte în sos de ceapă - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
1 kg peşte congelat fără oase, sare, 3 cepe, 1 ou, piper măcinat, 3 cartofi, 1/2 lămâie, 2 linguri de unt sau o ceaşcă de ulei, pesmet, boia dulce.
Mod de preparare:

Din peştele curăţat de solzi şi de oase şi pe jumătate decongelat, tăiat cubuleţe mici, o ceapă tocată mărunt, un ou, sare şi piper măcinat se prepară un amestec omo­gen şi se fac pârjoale care se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei fier­binte. Se scot separat pe o farfurie.
Cartofii se curăţă de coajă, se taie rondele şi se pun cu două cepe tăiate peştişori să se prăjească în uleiul rămas de la pârjoale. Se înmoaie uşor, se adaugă o cană de apă caldă şi sare şi se aco­peră cratiţa. Se fierbe mân­carea încet, colorată cu o linguriţă de boia dulce de ardei.
Se pun pâr­joalele în sos, se lasă să clocotească 10 mi­n. împreună şi se serveşte totul cald, cu zeamă de lă­mâie stoarsă peste pârjoale, cu pâi­ne proaspătă sau prăjită şi cu vin alb.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *