Păstrăv cu fenicul şi roşii - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
4 păstrăvi, 4 roşii, 500 g cartofi, 1 bucată fenicul, 1 lămîie, 300 ml vin alb demisec, 1 ţelină, 1 lingură de miere, 1 lingură de sos de soia, 2 căţei de usturoi, seminţe de chimen, sare, piper, sfeclă roşie, varză roşie, pătrunjel.
Mod de preparare:
Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se pun la scurs. Se condimentează, se aşază într-o tavă şi se stropesc cu două linguri de ulei.
Se adaugă vinul alb, o cană de apă, ţelina curăţată şi tăiată în felii subţiri. Feniculul se spală, se taie în fe­lii subţiri şi se pune într-un castron.
Într-o tigaie se încălzesc două linguri de ulei, se adaugă feniculul tăiat, se prăjeşte până când devine auriu, se adaugă sosul de soia, mierea şi o jumătate de linguriţă de seminţe de chimen. Se prăjesc două minute, se lasă să se răcească puţin şi se pun peste peşte.
Roşiile se taie în felii şi se aşază în tavă, printre bucăţile de peşte. Se presară verdeaţă tocată, suc de lămîie, usturoi şi se introduce tava în cuptor. Se ţine 25-30 de minute sau până când peştele este gata.
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se taie în felii şi se servesc alături de păstrăvii cu legume.
Se poate servi cu salată de sfeclă roşie sau salată de varză roşie.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *