Păstrăv cu măsline - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
4 păstrăvi, 500 g arpagic, 100 g măsline verzi, 100 g măsline negre, 500 g roşii, 2 ardei capia, 2 căţei de usturoi, un vîrf de cuţit cu boia iute, oregano, sare, piper, 1 lămîie, varză albă, sfeclă roşie.
Mod de preparare:
Păstrăvii se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se ung cu ulei, se condimentează şi se pun într-o tavă înaltă cu o cană de apă, puţin ulei şi lămîia tăiată în felii.
Se introduc în cuptor, se ţin 25-30 de minute, se scot şi se acoperă cu un capac.
Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se dau pe răzătoare. Ardeii se toacă mărunt.
Arpagicul se curăţă de foi, se spală şi se pune într-un castron. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ardeii şi se călesc timp de două minute. Se adaugă arpagicul şi se prăjeşte pînă cînd devine sticlos.
Se adaugă roşiile, sare, piper, boia iute şi o cană de apă. Se lasă să scadă puţin sosul, se adaugă cele două tipuri de măsline, verdeaţă tocată şi se mai fierbe zece minute.
Se scoate peştele din tavă şi se pune deasupra sosul de roşii cu măsline.
Se servesc alături de o salată de varză albă sau salată de sfeclă roşie.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *