Păstrăv cu sos verde - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
4 păstrăvi, 1 borcan de ciuperci marinate, 3 linguri ulei de măsline, 4 căţei de usturoi, 2 legături ceapă verde, 1 legătură pătrunjel, 1 lămîie, sare, piper.
 Mod de preparare:
Usturoiul se curăţă de coajă, se spală şi se pune într-un vas înalt. Se adaugă pătrunjelul tocat, ceapa curăţată, spălată şi tăiată în bucăţi mai mici.
Se toarnă uleiul de măsline, se condimentează şi se pasează totul.
Se pune într-un vas, se acoperă cu folie de plastic şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Păstrăvii se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se condimentează în interior şi în exterior, se aşează într-o tavă cu puţin ulei, o cană de apă, o lămâie tăiată în felii şi se introduc în cuptor.
Se coc la foc mediu 20-30 de minute, se scot pe un platou şi se ţin la cald.
Ciupercile se scurg, se taie mărunt şi se pun în sosul de usturoi. Se toarnă peste păstrăvi şi se servesc imediat.
Ciupercile marinate se pot înlocui cu ciuperci crude, fierte cu puţin oţet.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *