Păstrăvi cu migdale - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
1/4 lingurita praf de mustar, 4 pastravi (200 g fiecare), 90 g unt, 1/2 pahar migdale sarate si decojite, 1/2 pahar vin alb, 5 linguri suc de lamiie
Mod de preparare:
 
1. Se curata pastravii se spala si se taie aripioarele.Se sterge bine cu hirtie absorbanta. Se tavalesc in faina amestecata cu piper, marar uscat si praf de mustar.
2. Cu o pensula se pune suc de lamiie pe pastravi dupa care se tavalesc iarasi prin faina.
3. Se pune untul la topit intr-un vas destul de incapator, se prajesc midalele pina devin aurii dupa care se scot pe un servet absorbant. Se pun pastravii la prajit pe foc potrivit se intorc doar o singura data avind grija sa nu se rupa. Dupa ce au deja culoare aurie se scot pe un servet absorbant.
4. In vas se adauga sucul de lamiie care a ramas, vin se lasa sa ajunga pina la punctul de fierbere pina ce sosul se ingroasa se adauga migdalele.
5. Pastravii se aseaza pe un platou (sau fiecare pe farfurie separat) si se toarna sosul peste pastravi. Se serveste imediat. Se poate servi cu cartofi natur, cartofi intregi facuti la cuptor (in folie de aluminium).

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *