Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
4 păstrăvi, ulei, sare, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură busuioc, 1 fir de praz, 30 g unt, 125 ml vin alb sec, 250 ml zeamă de pasăre, 1 linguriţă făină, 150 g smântână groasă, piper boabe.
Mod de preparare:
Se curăţă peştele, se spală şi se lasă la scurs. După ce s-a zvântat, se sărează, se unge fiecare bucată cu ulei, se înveleşte în folie şi se frige în tavă. Între timp, se prepară sosul: se spală verdeţurile şi se toacă mărunt. Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se încing 20 g unt într-o tigaie, se căleşte prazul, apoi se stinge cu vin şi supă de pasăre. După ce a dat în clocot, se adaugă făina frecată cu restul de unt. Se lasă sosul să fiarbă 8 minute la foc potrivit. Se adaugă apoi smântâna şi se condimentează cu sare şi boabe de piper. La sfârşit, se pun şi verdeţurile. Se scoate peştele din tavă, se îndepărtează folia şi se serveşte cu sosul de smântână şi verdeţuri deasupra.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *