Păstrăvi rasol - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
4 păstrăvi de cîte 250-300 g fiecare, 500 g cartofi, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă, 1 legătură de mărar, sare, piper, o lingură de unt, oţet.
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală morcovul, rădăcina de pătrunjel şi ceapa, după care se pun la fiert în apă rece. Cînd au fiert, se adaugă în apă şi peştele, curăţat şi spălat. Cînd peştele e gata, se scoate pe un platou şi, în apa în care a fiert, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi în sferturi. Se lasă să fiarbă la foc mic, ca să nu se fărîmiţeze. Se scot apoi cartofii şi se pun împrejurul păstrăvilor, pe acelaşi platou. Cartofii se stropesc cu unt topit. Se ia o parte din zeama în care au fiert, pe rînd, legumele, păstrăvii şi cartofii şi se adaugă în ea, după gust, oţet, sare şi piper, precum şi mărarul tocat mărunt.
Se stropesc cu această zeamă obţinută fie numai peştele, fie şi cartofii, sau se aduce separat la masă, într-o sosieră.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *