PSD cluj europa cinema cluj baschet cluj primar cluj concurs cluj impozit cluj

Stiri Cluj  |  0 comentarii

Adrian Severin a demisionat din PSD

Europarlamentarul Adrian Severin şi-a anunţat, luni, demisia din PSD, denunţînd o serie de presiuni la care este supus partidul din cauza sa şi nu din motivul “unor acuzaţii neavenite şi neadevărate”.
“Vă rog să-mi permiteţi să mă retrag din PSD, aceasta este o demisie statutară care nu poate cu nimic să rupă legăturile dintre noi”, a spus Severin.

Ministrul ungar de externe: Identitatea culturală şi autonomia sînt cheia eliminării conflictelor în Europa Centrală

Ministrul de externe al Ungariei, Martonyi Janos a efectuat începînd de duminică o vizită de două zile la Cluj-Napoca, unde s-a întîlnit cu rectorul UBB, Andrei Marga, cu primarul Sorin Apostu şi cu liderul UDMR, Kelemen Hunor. Totodată, şeful diplomaţiei ungare a susţinut ieri la Biblioteca Centrală Universitară o conferinţă cu tema ‘’Prezentul şi viitorul Europei Centrale’’.

Eveniment cinematografic

La Casa de cultură a municipiului Cluj-Napoca (Piaţa Unirii nr. 24, et. I) va fi proiectat astăzi, 29 martie, de la ora 18, filmul Zboară cocorii în regia lui Mikhail Kalatozishvili, film premiat cu Palme d’Or în 1958 şi avînd două nominalizări la premiile BAFTA. Prezintă Judith Bartalis- Ban, coordonator CCI pe spaţiul rusofon. Intrarea este liberă.

Optimism temperat pentru managerii români

Managerii societăţilor comerciale estimează pentru perioada martie - mai 2011 că, în comparaţie cu cele trei luni anterioare, va avea loc o relativă stabilitate în comerţul cu amănuntul, un avans moderat în servicii şi o creştere în industria prelucrătoare şi în sectorul de construcţii

Sărbătoarea baschetului feminin la Dej

All-Star Game-ul feminin 2011 a fost o reuşită din toate punctele de vedere.Dejul a fost gazdă ospitalieră (felicitări organizatorilor, în frunte cu primarul Morar Costan şi viceprimarul Chira Claudiu) , iar calitatea jocului s-a ridicat mult peste nivelul Campionatului. Am asistat la o adevărată demonstraţie de virtuozitate tehnică şi frumuseţe, iar programul a fost superb. Prima dată au evoluat fostele componente ale echipei Someş Tiger Dej din anii ’90 în frunte cu actuala preşedintă a FR Baschet Carmen Tocală şi cu Laurenţia Chira, ultima deosebit de activă şi în prezent ca antrenoare a unui centru de copii.

Vremea Cluj

La Negreni : Se mai şi plantează … Am acceptat invitaţia primarului Dorin Manea, de a consemna acţiunea defăşurată săptămîna trecută la Negreni, datorită faptului că, după ’89, pădurea a fost şi este unul din sectoarele bioexistenţei noastre cel mai agresat de cei dornici de îmbogăţire rapidă, dar fără obştescul bun simţ de a mai pune ceva pe locurile goale, de unde au retezat milioane de copaci ce ajung la maturitate într-o viaţă de om.

Concursul “Datină şi port străbun” la Dej

La sfîrşitul săptămînii trecute, sîmbătă, s-a încheiat prima ediţie a concursului interjudeţean “Datină şi port străbun”, organizat de Grădiniţa “Piticot” din Dej, în parteneriat cu IŞJ Cluj, Primăria şi Consiliul local Dej, Muzeul Municipal Dej, Clubul Copiilor, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Cîţcău şi mass media locală. Cu acest prilej a avut loc vernisarea unei expoziţii de desene şi obiecte hand-made confecţionate de copii şi prezentarea unor materiale tematice, pe suport electronic, realizate de cadrele didactice participante la concurs.

Bonificaţie pentru clujenii care îşi achită impozitele pînă în 31 martie

Clujenii care îşi achită integral impozitele locale pentru anul în curs pînă joi, 31 martie 2011, beneficiază de o bonificaţie de 10% din cuantumul acestora, în conformitate cu HCL 400/2010.
În conformitate cu prevederile Codului fiscal, impozitele/taxele locale se plătesc anual, în două tranşe egale, iar termenele de plată sînt 31 martie şi 30 septembrie, pentru sumele din anul în curs.

sursa: ziarulfaclia.ro

România e codaşa Europei la cheltuieli pentru sănătate

România alocă sub 6% din PIB pentru sănătate, în timp ce media UE este de 8,3% din PIB.
România cheltuieşte sub 700 euro pe an pe persoană pentru sănătate, ceea ce ne plasează pe ultimele locuri din UE. Doar turcii cheltuiesc mai puţin decât noi, 671 euro.

O fetiţă din Câmpia Turzii, la festivalul „Mamaia Copiilor”

Recent a avut loc la Târgu Mureş preselecţia pentru Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare “Mamaia Copiilor”, ediţia a XI-a 2011. Din municipiul Câmpia Turzii a participat Constantea Daciana Laura Oana, de 7 ani, elevă a Şcolii Avram Iancu- clasa I - a B. Ea a concurat la categoria grupei de vârstă 7-9 ani, împreună cu alţi copii din ţară.

Colegiul Medicilor e împotriva plafoanelor obligatorii la medicii de familie

Conducerea Colegiului Medicilor din România consideră că intenţia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) de a introduce plafoane la prescriere la medicul de familie încalcă dreptul pacienţilor la tratament.
Colegiul Medicilor din România critică posibilitatea introducerii de plafoane la prescrierea reţetelor la medicii de familie, deoarece în acest fel ei ar putea fi obligaţi să se încadreze în anumite sume la prescrierea reţetelor compensate şi gratuite.

Brandul de Turda o ia în faţa celui de Cluj

Sala mare a Teatrului Municipal din Turda va găzdui mâine, de la ora 18, o suită de manifestări prilejuite de prezentarea oficială a brandul turistic al Turzii.
Reprezentanţii municipalităţii susţin că acesta este primul brand turistic creat în judeţul Cluj şi este una dintre cele mai complexe platforme de brand de localitate din ţară. Seara se va încheia cu un concert al trupei Direcţia 5.

sursa: monitorulcj.ro


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *