Pacheţele de praz cu peşte - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
2 bucati de praz, 4 fileuri de pastrav, un pahar cu vin alb, painite de orez expandat, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, 2 cuisoare, lamai, o legatura de patrunjel, marar.
Mod de preparare:
 
Fileurile de peste se spala si se lasa pe o farfurie. Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga sarea, piperul, sucul de la o lamaie, uleiul, cuisoarele si vinul alb. Se adauga fileurile de peste si se fierb.
Prazul se curata si se desface fiecare frunza cu grija, ca sa nu se rupa. Separat, se pune o oala cu apa la fiert, se adauga sarea, frunzele de praz si se lasa sa se inmoaie. Se scot fileurile din apa si se pun la scurs pe o farfurie, apoi se taie in bucati patrate. Se scot frunzele de praz din apa si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Se aleg frunzele mai late, se pun bucatile de peste, se ruleaza, apoi se leaga cu fasii subtiri de praz. Se servesc cu lamaie, painite de orez expandat si patrunjel tocat.
Se poate folosi marar in loc de patrunjel.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *