Paella - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
1/3 ceaşcă ulei de măsline, 1 ceapă mică, 2-3 căţei de usturoi, 3-5 linguri pătrunjel verde tocat, 1 linguriţă şofran, 2 linguri supă de pui, 3 piepţi de pui dezosaţi, 2 ardei graşi verzi, 1 ardei gras roşu, 225 g pastă de tomate, 1 linguriţă zahăr, 4 ceşti orez, 7 ceşti apă, sare, 450 g creveţi din conservă.
Mod de preparare:
 
Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi adâncă, se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul. Se călesc împreună până când ceapa devine translucidă. Se adaugă şofranul, supa de pui, piepţii de pui tăiaţi bucăţi mai mari, ardeii tăiaţi julien şi se sotează până când carnea de pui se albeşte. Se toarnă pasta de tomate subţiată cu puţină apă, zahărul şi se amestecă. Se adaugă orezul şi apa şi se lasă să dea în clocot. Se sărează, piperează şi se fierbe totul 5 minute, amestecând din când în când. Se adaugă şi creveţii. Se lasă să fiarbă la foc mic acoperit, amestecând din când în când. Dacă orezul pare prea uscat, se mai adaugă apă. Dacă este prea zemos, se ia capacul şi se lasă să se evapore lichidul.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *