Paella cu fasole şi melci - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
500 g carne de pui, 500 g carne de iepure, 480 g orez, 350 g amestec de diferite tipuri de fasole si optional ardei iute rosu si verde, 24 de melci (optional), 120 g rosii, un litru si jumatate de apa, ulei de masline, sare, paprica, sofran si rozmarin.
Mod de preparare:
Carnea de gaina si de iepure se curata, se spala si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie speciala de paella se incinge uleiul de masline si se prajesc bucatile de carne. Cand acestea s-au rumenit, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si apoi fasolea. Se amesteca bine si cand fasolea se inmoaie se adauga putina paprica. Dupa cateva minute se toarna in tigaie apa fiarta si apoi se presara sofran si sare. Melcii se spala si se adauga si ei, lasand compozitia sa fiarba. Dupa aproximativ 10 minute se adauga orezul si se amesteca. Se mai poate completa cu apa fiarta, daca este cazul. Tigaia se lasa la inceput pe un foc potrivit, urmand ca spre sfarsit sa i se reduca puterea. Cand orezul este aproape uscat, se ia tigaia de pe foc, se pun cateva ramurele de rozmarin peste orez si se lasa asa pana cand apa este absorbita. Tigaia se acopera cu un prosop, timp de 10 minute. Paella se serveste dupa ce s-a mai racit putin.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *