Parcul de langa Opera Romana ar putea fi refacut cu 2 mil. euro

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Parcul de langa Opera Romana ar putea fi refacut cu 2 mil. euro

Administratia Domeniului Public Sector 1, institutie subordonata primariei de sector, vrea sa cheltuiasca 8,42 milioane de lei (circa doua milioane de euro) pentru refacerea parcului de langa Opera Nationala Bucuresti, pe motiv ca "imaginea globala a acestuia apare neingrijita".
Unul dintre argumentele in favoarea investitiei ar fi, potrivit anuntului postat pe site-ul de licitatii publice, "prezenta unor grupuri marginale, care creeaza o senzatie de insecuritate". Parcul cu pricina este cunoscut drept loc traditional de intalnire a reprezentantilor minoritatilor sexuale.
Edilii mai invoca arborii deteriorati, lipsa unui alt tip de vegetatie, mobilierul si solul degradate. Alte probleme ar fi legate de lipsa toaletelor publice, a locurilor de joaca functionale si a punctelor de informare, potrivit NewsIn.
Pe suprafata de 33.000 de metri patrati a parcului urmeaza sa fie plantati 320 de arbori, 800 de arbusti, 7.200 de flori si 5.000 metri patrati de gazon. In plus, in parc vor fi aduse 57 de banci, doua ansambluri de "banci sinuoase", 30 de cosuri de gunoi si doua cismele, se precizeaza in anunt.

sursa: wall-street.roComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *