Pasca de Paste

Retete culinare Paste  |  0 comentarii

Pasca de Paste
Ingrediente: 750 g branza dulce, 5 oua, 10 linguri zahar, 3 linguri lapte praf, 1/2 kg smantana, 2 linguri faina, 250 g stafide, 100 g unt topit, coaja vanilie, 2 plicuri zahar vanilat.
Mod de preparare:
Se amesteca branza cu galbenusurile, zaharul, laptele praf, faina, smantana, stafidele, mirodeniile, untul topit. Se omogenizeaza bine. Se adauga albusurile batute spuma, se amesteca incet. Se tapeteaza bine o cratita de 3 kg, cu hartie unsa cu unt si presarata cu faina. Se pune compozitia si se coace aprox 1 ora la foc potrivit.


Pasca de Paste
Ingrediente:
Pentru aluat: 1 lingura drojdie de bere, 1 kg de faina, 8 galbenusuri, coaja de lamiie, 1 cana cu lapte dulce, 300 g de zahar, 200 g de unt. Pentru umplutura: 1 kg de smintina, 3 galbenusuri, vanilie, coaja de lamiie, 100 g stafide, 300 g de zahar, sare.
Mod de preparare:
Framintati un aluat de cozonac, pe care il puneti la dospit 2 ore, apoi impartiti-l in 2-3 parti egale si intindeti fiecare parte ca un sul. Cu aceasta faceti coroana in jurul unei cratite unse cu unt. In mijlocul vasului puneti o parte din umplutura ceva mai inalta decit aluatul. Dati vasul la cuptor si coaceti ca orice cozonac. Din cantitatea respectiva realizati 3-4 bucati de pasca. Umplutura o realizati combinind zaharul, stafidele, coaja de lamiie, citeva fructe confiate, vanilia si galbenusurile frecate separat. Cind aluatul este rumenit, pasca este coapta. Puneti peste gura cratitei un platou, rasturnati pasca, apoi, cu grija, intoarceti-o pe o farfurie.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *