Pasteta din carne de vita

Retete culinare carne vita  |  0 comentarii

Pasteta de vitel
Ingrediente:
Aluat: - 300 g faina - 150 g margarina - 1 ou - 1 lingura otet - sare Umplutura: - 500 g carne tocata - 1 ceapa - 3 linguri bulion - 1 ou - cateva ciuperci - 1 lingurita verdeata - 1 lingura pesmet.
Mod de preparare:
Din faina, grasime, otet si sare se face un aluat.Se intinde o foaie cu care se imbraca fundul si marginile unei tavi de tort.Carnea tocata se amesteca cu ceapa rasa, bulionul, oul crud, verdeata, ciupercile feliate, prajite inainte, pesmetul.Se intinde peste foaia din tava.Deasupra se formeaza un grilaj din restul de aluat.Se coace la foc potrivit circa 45-50 de minute.


Pasteta din carne cu sardele
Ingrediente:
500-600 g carne de vitel, amestecata cu carne de porc mai grasa, 100-150 g ceapa, 100 g unt, 30 ml untdelemn, o cutie de sardele,50 ml vin,o lingurita rom, cite un virf de cutit condimente de pasteta, o lingurita cu virf sare.
Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita,in untdelemn,2 min, apoi se pune carnea taiata in bucati mai mari care se amesteca ca sa se prajeasca la suprafata si se adauga sarea, condimentele, vinul si romul. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperita ca sa ramina carnea suculenta sause introduce cratita la cuptor, tot acoperita; din cind in cind se adauga cite 2-3 linguri de apa, ca sa nu se arda ceapa. Cind carnea s-a muiat, , furculita intra cu usurinta in ea. Dupa ce s-a racit, se trece de trei ori prin masina de tocat, impreuna cu sardelele si cu tot untdelemnul lor. Untul se freca pina cind se inmoaie, se amesteca cu tocatura si se sareaza dupa gust.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *