Pastrama de oaie la gratar

Retete culinare Paste  |  0 comentarii

Pastrama de oaie la gratar
Ingrediente:
1 kg pastrama de oaie
Mod de preparare:
Se pregateste jaraticul. Gratarul se curata si se unge cu o bucata de slanina, pentru ca pastrama sa nu se lipeasca de gratar. Bucatile de pastrama, bine patrunse de saramura, se aranjeaza pe gratar. Din cand in cand se intorc si se stropesc cu saramura in care a fost preparata pastrama. Daca folosim pastrama de oaie cumparata, se pregateste un mujdei dintr-o capatana de usturoi, sare si piper si se umezesc bucatile de pastrama de oaie cu acest sos.


Pastrama de oaie la tava
Ingrediente:
1 kg pastrama de oaie 1-2 pahare vin rosu 1/4 pahar ulei condimente pentru oaie, piper, 1/2 lingurita chimen.
Mod de preparare:
Pastrama de oaie bine patrunsa de saramura se taie in bucati mai mici (daca este necesar), se pune intr-o cratita. Peste pastrama de oaie se toarna vinul, uleiul, se condimenteaza. Se acopera cratita cu capac sau folie si se baga in cuptorul incins. Dupa aprox. 40 minute se scoate cratita, se intoarce pastrama de oaie in sos si se baga din nou la cuptor, de data aceasta fara capac (sau cu capacul dat partial la o parte, daca aveti un cuptor care arde mancarea), pentru a se rumeni. Intre timp se pregateste o mamaliga vartoasa, cu care sa serviti pastrama de oaie gatita la tava.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *