Patru licee se inchid din toamna

Stiri Brasov  |  0 comentarii

Patru licee se inchid din toamna

Primaria Brasov si Inspectoratul Scolar au finalizat planul de reorganizare a institutiilor de învatamânt din municipiu. Liceele care vor fi comasate sunt: „Constantin Brâncoveanu” cu „Emil Racovita”, „N. Titulescu” cu Rulmentul, Auto cu Transporturi si Astra cu Hidromecanica
Necesitatea de reducere a cheltuielilor atât cu întretinerea unitatilor de învatamânt, dar si cea legata de salarii duce la o comasare, începând cu noul as scolar, a mai multor gradinite, scoli si licee din Brasov. Analiza acestor comasari s-a facut între conducerile Primariei si Inspectoratului Scolar Judetean, iar în aceasta perioada de vara si de vacanta scolara se pun la punct toate detaliile. Astfel, dupa cum ne-a declarat viceprimarul Adrian Gabor, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” se va muta la Colegiul de Stiinte ale Naturii „Emil Racovita” (fostul LSN), iar în cladirea în care a functionat Liceul „Brâncoveanu” vor fi mutate gradinita Poarta Schei (care a fost revendicata de Biserica Ortodoxa), gradinita de pe str. Cerbului (revendicata de Biserica Evanghelica) si gradinita „Andrei Muresianu”. Acesta va fi un centru de gradinite pentru zona veche a orasului.
Un alt liceu care va fi mutat este cel Sportiv, elevii claselor I – VIII urmând sa fie mutati la Scoala Generala nr. 28, iar Scoala Generala nr. 28 va fi comasata cu Scoala generala nr. 23. Si Scoala Generala nr. 3 va fi comasata cu Scoala Generala nr. 7, urmând ca la Scoala Generala nr. 3 sa fie mutat Liceul Silvic „D. Rucareanu” (acesta din urma a fost revendicat de Biserica Evanghelica).
Alte licee care vor fi comasate sunt Liceul „N. Titulescu” cu Liceul Rulmentul, cladirea în care functioneaza acesta din urma ramânând deocamdata goala.
Hidromecanica

sursa: bzb.roComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *