Peşte înăbuşit (I) - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
1 peste mare cu cap cu tot (circa 1 kg), 2 linguri zeama de lamaie, 4 legaturi marar (100 g), o lingurita sare grunjoasa, piper (macinat mare), o lingurita miere (de salcam), 2 lingurite unt, 1/2 lamaie.
Mod de preparare:
Se curata pestele, se spala bine, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.
Se spala si se taie marunt doua legaturi de marar si se amesteca cu sare, piper si miere, iar cu pasta astfel obtinuta se unge pestele in interior.
Se ia o folie de aluminiu, se intinde pe fundul tavii si se unge bine cu unt topit.
Se aseaza pe ea pestele si se unge si el cu unt. Se taie marunt restul de marar si se presara deasupra.
Se acopera pestele cu o alta folie de aluminiu, unindu-se marginile ca sa fie etans. Se incinge cuptorul (170 grade C) si se lasa pestele sa se inabuse circa 30 de minute. Se stinge focul, se mai lasa sa se odihneasca alte 10 minute, apoi se scoate si se aseaza pe un platou fierbinte. Se jupoaie pielea de pe partea de sus si se presara mararul ramas.
Se serveste cu felii de lamaie, iar ca garnitura: salata de cartofi si sos olandez cu lamaie si marar verde tocat marunt.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *