Peşte în aluat - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
1 kg peste, 3-4 cepe, 200 g ciuperci, 3-4 cescute orez, piper, sare, verdeata, 2-3 oua, 3 linguri grasime sau unt.
Pentru coca: 300 g faina, 150 g unt, 1 lingura otet, sare.
Mod de preparare:
Se prepara o coca, fie aluat frantuzesc, fie un alt aluat preparat din faina, unt si otet. Se inabusa bine de tot 3-4 cepe, se adauga apoi 200 gr. ciuperci si se continua inabusirea, picurind cite putina apa. Se mai adauga 3-4 cescute orez si zeama necesara (numar dublu de cescute) si se da la cuptor. Dupa ce este gata orezul, se amesteca cu piper, sare, patrunjel tocat si 2-3 oua fierte tari si taiate bucatele. Se intinde coca cit mai subtire. Se asaza foaia in tava si se pune la mijloc un strat de orez, apoi un altul de peste si se continua astfel pina ce se termina. Se string marginile aluatului si se inchide compozitia in coca. Se unge cu ou. Se da la cuptor potrivit. Foaia de aluat se poate asterne intr-o forma sau intr-o cratita cu umplutura la mijloc, se aduna apoi marginile, se unge cu ou si se da la cuptor. Din coca ramasa se taie diferite forme, flori, patrate, fisii care se aplica pe deasupra, formind astfel o garnitura. Se serveste fierbinte.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *