Peşte alb cu cartofi şi muştar - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
1 kg cartofi rezistenti la fiert (cu coaja roz), sare, piper, 350 ml apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, 200 g smantana, 1-2 linguri de mustar, 6 fileuri de cod (salau sau merluciu), sucul unei lamai, 30 g unt, 2 fire de ceapa verde, 1/2 legatura de busuioc.
Mod de preparare:
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie in doua, pe lat, apoi in feliute subtiri. Se pun in tava cuptorului, se sareaza, se pipereaza.
Se amesteca mustarul cu smantana si apa fiarta cu Delikat, se toarna peste cartofi si se lasa 25 de minute in cuptorul incins dinainte.
Fileurile de peste se spala, se zvanta si se stropesc cu suc de lamaie. Se sareaza, se pipereaza si se pun peste cartofii din cuptor. Se pun deasupra bucatele de unt si se mai lasa 20 de minute.
Cand se serveste, pestele se presara cu ceapa verde taiata ineluse subtiri si busuiocul tocat marunt.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *