Peşte alb cu sos de ceapă verde - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
400 g fileuri de peste alb (salau, merluciu, cod, etc.), sare, piper, 2 lingurite zeama de lamaie, grasime pentru uns forma, 50 ml vin alb, 1 legatura morcovi subtiri, 1 lingurita unt, 1 lingurita zahar, 50 ml zeama concentrata de legume (Knorr+ apa), 2 linguri smantana, 1 legatura ceapa verde (coditele).
Mod de preparare:
Se spala pestele, se zvanta, se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie si se aseaza intr-o forma termorezistenta unsa cu putin unt sau ulei. Se toarna deasupra vinul alb si se acopera sosul cu o folie de aluminiu.
In untul topit se pune zaharul si se lasa sa se caramelizeze. Morcovii curatati se tavalesc, intregi, prin zaharul caramelizat, dupa care se toarna peste ei zeama concentrata de legume si se lasa sa fiarba - cu capac - circa 10-15 minute, la foc mic.
Intre timp se da pestele la cuptorul incins la 200 garde C si se lasa sa fiarba aproximativ un sfert de ora. Se scurge zeama din forma intr-o craticioara, se pune pe foc si cand incepe sa fiarba, se adauga smantana, sarea, piperul si coditele de ceapa verde taiate rondele.
Pestele se serveste fierbinte cu garnitura de morcovi si sosul de ceapa verde.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *