Peşte cu ardei la cuptor - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
2 ardei grasi galbeni, 2 ardei grasi rosii, 2 catei de usturoi, sare, piper, 1/2 legatura cimbru, 600 g peste file (salau, cod, merlucius), 2 linguri zeama de lamaie, 150 g smantana dulce, 150 g smantana acra, 2 lingurite boia dulce.
 Mod de preparare:
Se spala ardeii, se curata si se taie fasii subtiri. Se adauga usturoiul presat, sare, piper si frunzulitele de cimbru. Se amesteca bine compozitia, se imparte in patru si se asaza pe patru foi dreptunghiulare de pergament.
Pestele, spalat si zvantat, se imparte si el in patru portii, se pune peste legume, se sareaza, se pipereaza si se stropeste cu zeama de lamaie. Se-aduna marginile foilor, se strang bine si se baga la cuptorul incins la 200 grade C. Se lasa 40 de minute si se serveste cu un sos preparat din smantana dulce si acra, sare, piper si boia dulce.
Ca garnitura: orez.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *