Peşte cu cartofi şi ceapă - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
750 g peste, 2 cepe, 800 g cartofi, 300 g rosii, 1 lingura otet sau 1/2 lamiie, 4 linguri unt sau 6 linguri ulei.
 Mod de preparare:
Ceapa curatata, spalata si taiata felii subtiri se prajeste usor cu unt. In aceeasi cratita se pun bucati de peste (crap sau palamida) pregatite din timp si sarate, se acopera cu felioare de rosii, se adauga 3-4 linguri de apa, peste rosii se presara sare si piper, iar in jurul bucatilor de peste se asaza rondele de cartofi prajiti. Pe deasupra se toarna unt sau ulei, cratita se acopera cu capac si se da la cuptor pentru 20-30 minute. In acelasi fel se poate prepara calcanul, stiuca, tiparul, mreana. Cind se serveste la masa se presara pestele cu patrunjel verde tocat marunt si se stropeste cu zeama de lamiie sau otet.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *