Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
600 g file de peste (cod, merluciu, etc.), 4 linguri ulei, 4 linguri zeama de lamaie, o lingurita mustar, o lingura praf de chili, sare, piper, un castravete mare, un gogosar, o lingura marar verde tocat.
Mod de preparare:
Se spala pestele, se imparte in patru portii (daca nu e taiat), se zvanta si se asaza intr-o tava captusita cu folie de aluminiu; apoi se unge cu un amestec preparat din: o lingura de ulei, 2 linguri zeama de lamaie, mustar, praf de chili, sare si piper.
Se incinge cuptorul la 250 grade C. Se curata castravetele de coaja si se taie felii, iar gogosarul, curatat de nervuri si seminte, se taie intai in doua si pe urma fasii.
Se prepara un sos din restul de zeama de lamaie, restul de ulei, sare si piper si se amesteca cu gogosarul, castravetele si mararul tocat.
Dupa ce s-a rumenit pestele (circa 8 minute), se scoate din cuptor si se serveste cu salata de castraveti si gogosari.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *