Peşte cu grapefruit - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
4 fileuri de peste (cod sau salau) a 150 g, cateva picaturi de sos Worcester, sare, piper, 1/2 ceasca ulei de masline, 2 catei de usturoi, 400 g dovlecei, 3-4 grapefruit-uri, putina zeama de grapefruit, 2 linguri unt.
Pentru sos: 2 galbenusuri, 2 linguri zeama de grapefruit, 1 lingurita mustar, 250 g iaurt, 2 linguri smantana, 1/2 legatura marar.
Mod de preparare:
Se spala fileurile de peste, se zvanta, se stropesc cu zeama de lamaie si cu sos Worcester, se sareaza, se pipereaza si se tin 10-15 minute la frigider, ca sa se patrunda. Usturoiul curatat si zdrobit cu putina sare se caleste in uleiul incins. Se adauga dovleceii taiati felii, se prajesc si ei putin, se scot din tigaie si se pun deoparte. Se curata grapefruit-urile de coaja si se desfac felii. Se scoate pestele din frigider, se stropeste cu putina zeama de grapefruit si se prajeste in uleiul cu usturoi, in care s-a incorporat si untul. Se prepara sosul, amestecand bine galbenusurile cu zeama de grapefruit, mustarul, iaurtul si smantana. Se aseaza feliile de grapefruit de jur-imprejur pe marginea platoului, la mijloc se pun rondelele de dovlecel si peste ele fileurile de peste, se toarna deasupra sosul si se garnisesc cu fire de marar verde.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *