Peşte cu lămâie şi ierburi aromate - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
800 g file de şalău, 2 lămîi, 1 crenguţă busuioc, 1 fir de mentă, 2 linguriţe ulei de măsline, 50 g unt, sare, piper.
 Mod de preparare:
Spălaţi şi ştergeţi lămîile şi curăţaţi de coajă una dintre ele. Tăiaţi-le pe amîndouă în jumătăţi şi îndepărtaţi sîmburii cu vîrful unui cuţit.
Spălaţi, zvîntaţi şi tăiaţi în 4 fileurile de peşte.
Tăiaţi cu cuţitul 12 frunze de mentă şi cu foarfeca 12 frunzuliţe de busuioc.
Aşezaţi lămîile tăiate rondele pe fundul unei forme termorezistente şi presăraţi peste ele jumătate din frunzele de mentă.
Puneţi deasupra feliile de peşte, stropiţi-le cu ulei, săraţi, piperaţi şi presăraţi peste ele frunzele de mentă rămase.
Acoperiţi vasul cu folie de plastic şi ţineţi-l 2 ore la frigider.
Încingeţi cuptorul la 210 grade C, îndepărtaţi folia şi lăsaţi peştele să se pătrundă 15-20 de minute.
Între timp, topiţi untul într-un bol aşezat pe baie de aburi, săraţi-l, piperaţi-l şi adăugaţi busuiocul tăiat.
Serviţi peştele fierbinte, cu sosul de unt şi busuioc alături.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *