Peşte cu legume de vară - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
1 kg peşte (cod, crap, caras), 2 morcovi, 2 vinete, 2 dovlecei mici, 2 ardei graşi, o mînă de fasole verde, 1/2 ţelină, 2 cepe, 7-8 roşii, o ceşcuţă de vin alb, 1-2 rămurele de cimbru, 1 legătură pătrunjel.
Mod de preparare:
Se curăţă peştele bine, se spală, se presară cu sare şi cimbru. Ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei. Cînd s-a aurit, se scoate şi în aceeaşi tigaie se călesc morcovii, dovleceii şi vinetele tăiate rondele. Se adaugă fasolea curăţată de capete şi ruptă bucăţi mici, ardeii tăiaţi beţigaşe şi se lasă pe foc 20 minute.
Într-un vas uns cu ulei, puneţi un pat de legume, apoi peştele, care se acoperă cu restul de legume. Se pun roşiile tăiate rondele, vinul şi se dă la cuptor pentru 20 minute.
Se serveşte presărat cu pătrunjel tăiat fin.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *