Peşte cu mâncărică de castraveţi - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
600 g file de cod sau alt peste alb, 1 ceapa, 2 linguri de unt, sare, piper, 1/8 apa fiarta cu Delikat, 5 linguri de smantana, 800 g castraveti verzi, 2 linguri faina, 2-3 fire de marar verde, capere (la alegere).
Mod de preparare:
Se curata castravetii, se taie in doua pe lung si li se scot semintele cu o lingurita, apoi se taie felii. Se curata ceapa si se toaca marunt.
Se caleste ceapa in jumatate din cantitatea de unt, se adauga castravetii, se sareaza, se pipereaza. Se lasa sa se inabuse putin, apoi se toarna peste ei smantana amestecata cu apa fiarta cu Delikat. Se lasa sa fiarba zece minute, cu capac.
Se spala fileurile de peste, se usuca. Se condimenteaza si se tavalesc prin faina. Se infierbanta restul de unt si se prajesc fileurile de peste pe ambele parti, circa 7-8 minute.
Se serveste pestele cu mancarica de castraveti, presarata cu marar tocat si, eventual, cu capere.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *