Peşte cu morcovi şi sos de muştar - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
1 kg morcovi, 20 g unt, sare, piper, 150 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 1 legatura patrunjel verde, 1 pahar smantana (125 g), 1 lingura mustar potrivit de iute, 600 g peste (fileuri de merluciu, salau, etc.).
Mod de preparare:
Se spala morcovii, se curata de coaja si se taie felii. Se calesc in untul incins, se sting cu zeama de zarzavat si se lasa sa fiarba, cu capac, circa 5 minute.
Se incinge cuptorul la 200 grade C.
Patrunjelul spalat si zvantat se toaca marunt, se amesteca cu smantana si mustarul si se gusta sosul de sare si piper.
Se spala pestele, se zvanta, se taie in patru (daca fileul este intreg), se sareaza si se pipereaza. Jumatate din sosul cu smantana si mustar se amesteca cu morcovii fierti si se toarna intr-o forma rezistenta la foc. Deasupra se aseaza bucatile de peste, care se acopera cu restul de sos. Se baga la cuptor, se lasa 15 minute sa se patrunda si se serveste imediat.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *