Peşte cu muguri de soia - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
400 g matias somonizat, 150 g muguri de soia, 50 ml smântână, un gălbenuş crud, un gălbenuş fiert, ulei, 250 g roşii cherry, muştar, nucşoară, 100 g parmezan, 50 g pastă de măsline, o lămâie, curry, două portocale, cartofi, morcovi.
Mod de preparare:
 
Într-un vas se mixează gălbenuşul crud şi cel fiert, muştarul cu seminţe şi puţin ulei, până când se îngroaşă compoziţia.
Se adaugă pe rând smântâna, pudra de curry şi sucul de lămâie. Se potriveşte gustul, adăugându-se sare şi piper.
Se mixează încă o dată. Sosul obţinut se toarnă într-un vas, se acoperă cu folie de plastic alimentar şi se introduce în frigider până în momentul servirii.
Matiasul somonizat se scoate din ulei, se scurge şi se pune într-un vas. Se toarnă sucul de la cele două portocale, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru zece minute.
Se scoate din suc, se scurge şi se pune pe farfurie, împreună cu roşiile cherry tăiate în jumătăţi şi mugurii de soia.
Se serveşte alături de sosul de smântână, pasta de măsline, feliile de parmezan şi mărarul tocat.
Se serveşte simplu sau cu morcovi şi cartofi fierţi.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *