Peşte cu salată de fasole albă - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
1 conserva de fasole alba (200 g continutul), 1 ardei gras rosu (mare), 1 ceapa rosie, 1/2 legatura busuioc sau coriandru, zeama si coaja rasa de la o lamaie, sos iute (Tabasco), 4 linguri ulei de masline, 600 g peste alb (cod, salau, merluciu), sare, piper.
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 250 grade C. Se scurge fasolea, se curata ardeiul de seminte si nervuri si se taie cubulete, ceapa curatata se taie marunt, iar busuiocul sau coriandrul spalat si zvantat se toaca.
Se amesteca toate ingredientele astfel pregatite cu coaja si zeama de lamaie, putin sos iute si 3 linguri de ulei, se sareaza, se acopera cu un capac si se pun deoparte.
Se spala fileurile de peste, se zvanta si se taie bucati potrivite (daca sunt prea mari). Se sareaza, se pipereaza, se aseaza intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu, se stropesc cu uleiul ramas si se dau circa 5 minute la cuptor (eventual sub grill). Se aranjeaza pe un platou impreuna cu salata de fasole si se servesc calde.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *