Peşte cu solzi de cartofi - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
1 macrou proaspăt sau congelat, 3 cartofi, 1 rădăcină pătrunjel, 1 ţelină, 1 lămâie, 125 g unt pentru gătit şi 50 g unt pentru final, sare, piper.
Mod de preparare:
 
Curăţaţi macroul, îl tăiaţi pe jumătate şi îi scoateţi şira spinării. Îl spălaţi, îl presăraţi cu sare şi îl lăsaţi aşa la rece. Curăţaţi pătrunjelul şi ţelina, le daţi pe răzătoarea mare şi le căliţi în 50 g unt, la foc moale, 10 minute. Luaţi de pe foc şi potriviţi de sare şi piper. Într-o tavă unsă cu 25 g unt aşezaţi o bucată de peşte, acoperiţi cu legumele călite şi aşezaţi cealaltă jumătate de peşte. Curăţaţi cartofii, îi tăiaţi rondele subţiri, îi rumeniţi puţin în cele 50 g unt care au rămas şi-i aşezaţi sub formă de solzi peste peşte. Presăraţi sare şi piper după gust şi daţi peştele la cuptor pentru 30 de minute.
Când e gata, îl stropiţi cu unt topit amestecat cu zeamă de lămâie.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *