Peşte cu sos Ragu - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
1 kg peste, 250 g zarzavat (morcov, patrunjel, telina), 100 g ceapa, 100 ml vin, 100 ml suc de rosii, 3-4 felii lamiie, 100 g masline, o foaie dafin, piper, 100 ml ulei, cimbru, faina, sare.
Mod de preparare:
Se taie pestele in bucati, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat foarte bine, apoi se prajeste in ulei fierbinte. In aceeasi grasime, se caleste zarzavatul si ceapa tocate marunt. Cind acestea s-au aurit, se stinge cu apa calda atit cit sa cuprinda bine zarzavatul. Se adauga apoi putina apa si dupa 10 minute de fierbere se trece sosul prin sita, pasind foarte bine zarzavaturile. In sos se adauga vinul, maslinele, sucul de rosii, foaia de dafin, feliile de lamiie, fara coaja, piperul, cimbrul si bucatile de peste. Se da cratita la cuptor cu foc mic pentru 20 minute si cind uleiul s-a ridicat deasupra, se ingroasa sosul cu putina faina. Cind este gata, se potriveste dupa gust de sare si de acru si se serveste.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *