Peşte cu sos pescador - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
Orice peste cu carne alba sau peste albastru, ulei de masline, jumatate de lamiie, o frunza de dafin, un fir de usturoi, sare.
 Mod de preparare:
Pestele se taie felii sau filete in functie de marimea lui, se sareaza si se prajeste fara faina intr-o tigaie care sa nu lipeasca. Intre timp se stoarce zeama de lamiile in storcator si se pune de o parte. Pestele prajit se aseaza in platoul de servit. In uleiul unde s-a prajit pestele se pune la parajit coaja de lamiie iar dupa un min. usturoiul verde taiat betisoare impreuna cu frunza de dafin. Dupa ce si-au lasat gustul si au capatat culoare aurie se indeparteaza bucatele de coaja de lamiie si frunza de dafin, se lasa numai usturoiul. Se adauga zeama de lamiie. Se retrage imediat de pe foc cu miscari circulare si se toarna peste pestele prajit.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *