Peşte cu sos picant - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
6 fileuri de peste alb (a 100 g), 1/2 ceasca faina, 1/2 lingurita piper macinat, 3 oua, 1 catel de usturoi presat, 1 lingurita boia dulce, 1/2 ceasca ulei.
Pentru sos: 1 ceasca otet alb, 1/4 ceasca cimbru proaspat, 1 ceapa verde tocata marunt, 1 lingurita zahar tos, 1 lingurita boia dulce.
Mod de preparare:
 
Sosul: Se pun intr-o craticioara otetul, cimbrul, ceapa, zaharul si boiaua si se lasa sa fiarba incet, fara capac, circa 10 minute.
Pestele: Intr-un castron potrivit de mare se amesteca faina si piperul. Separat, se bat ouale cu usturoiul presat si cu boiaua, pana ce devin spumoase. Se dau fileurile de peste prin faina si apoi prin ou si se prajesc la foc nu prea tare, circa 3-4 minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos.
Se scot din tigaie, se lasa putin sa se scurga si se servesc imediat cu sosul picant.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *