Peşte cu sos vinegretă - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu), 1 ceapa, 1 legatura patrunjel verde, 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 80 ml zeama de lamaie, 1 lingurita cu varf de mustar, 80 ml ulei de masline.
Mod de preparare:
Se spala pestele si se zvanta. Ceapa curatata se taie rondele, iar patrunjelul spalat si zvantat se alege (frunzele se pun in robot, iar tulpinile se pun deoparte).
Intr-o cratita mai mare se toarna apa (cam pana la 5 cm sub buza) si se pune la fiert, dupa ce s-au adaugat sarea, boabele de piper, rondelele de ceapa, foile de dafin si tulpinile de patrunjel. Cand da in clocot, se introduce pestele si se lasa sa fiarba circa 10 minute la foc mic.
Frunzele de patrunjel, impreuna cu zeama de lamaie, sarea, piperul, mustarul si un varf de cutit de zahar se mixeaza, adaugandu-se si uleiul, putin cate putin. Se scoate pestele din apa si se serveste cu sosul vinegreta si cu o garnitura de cartofi fierti si salata verde.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *