Peşte cu usturoi şi lămâie - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
1 kg peşte (crap), 4-5 cepe, 1 căţel de usturoi, sare, piper, 1/2 lămîie, 1 lingură hrean ras, 1 linguriţă oţet.
Mod de preparare:
Se curăţă şi se goleşte crapul, se taie felii. Într-o cratiţă cu puţină apă, se fierb cepele tăiate în două şi usturoiul. Cînd acestea sînt fierte, se adaugă bucăţile de peşte, sare şi puţin piper. Se completează cu oţet şi apă, atît cît să se acopere peştele. Se ţine la foc mic 25-30 minute. Se aşează pe o farfurie lungă bucăţile reconstituind peştele. Se toarnă deasupra zeama strecurată. Se dă la rece, unde sosul se gelatinizează.
A doua zi, se garniseşte cu felii de lămîie şi hrean ras.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *