Peşte cu varză acră şi sos de vin - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
Pentru varza: 2-3 cepe mici (de arpagic), 1 mar, 1 lingura unt topit, 300 ml apa, 400 g varza murata (taiata fideluta), sare.
Pentru peste: 12 fileuri mici de salau sau merluciu, putina zeama de lamaie, 1 lingura unt topit.
Pentru sos: 250 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 100 ml vin sec, 100 ml smantana dulce, sare, piper alb.
Mod de preparare:
 
Se curata ceapa si marul, se taie ceapa - cubulete, marul - feliute subtiri si se calesc putin in untul topit. Se sting cu apa, se dau in cateva clocote si se adauga varza murata si sarea. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba circa 15 minute la foc potrivit. - Se spala fileurile de peste, se zvanta, se stropesc cu zeama de lamaie si se sareaza putin. Se pune untul la incins (intr-o tigaie de teflon) si se prajesc la foc mic, cate 2-3 minute pe fiecare parte. - Intre timp, se pun pe foc vinul si zeama de zarzavat, se lasa sa fiarba cateva minute, dupa care se adauga smantana si se amesteca - pe flacara - pana ce sosul s-a ingrosat (fara sa fiarba). Se gusta de sare si piper.
Se aseaza varza pe 4 farfurii, se toarna deasupra sosul de vin si peste varza se pun bucatile de peste.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *