Peşte cu varză acră - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
1,5 kg peşte (crap, ştiucă, etc.), 1 varză acră, 200 ml ulei, 300 g roşii, 1 ardei gras, boabe de piper, sare.
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală peştele, se freacă cu puţină sare şi se taie în bucăţi. Se desface varza în foi, se taie mărunt ca tăiţeii şi se stoarce puţin de zeamă. Se încălzeşte bine în tavă, se pune ulei în care se căleşte varza. Cînd este pe jumătate călită, se adaugă roşiile, boabele de piper şi ardeiul tăiat mărunt. Se amestecă totul bine, iar deasupra se aşează bucăţile de peşte, îndesîndu-le puţin în varză. Se dă la cuptor, avînd grijă să se stropească peştele din cînd în cînd cu zeama lăsată de varză. Cînd peştele s-a înmuiat, se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *