Peşte cu verdeţuri şi sos olandez - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
4 fileuri de merluciu (a 200 g fiecare), zeama de lamaie, sare, piper, 2-3 linguri unt topit, 1 ceapa, 1 pahar de vin alb, 1 legatura ceapa verde, 50 g cascaval ras, 1 ceasca verdeata tocata (patrunjel, marar).
Pentru sosul olandez: 150 g unt, 2-3 galbenusuri, zeama de la o lamaie, sare, piper.
Mod de preparare:
 
Se spala fileurile de peste, se zvanta cu un servet si se stropesc cu zeama de lamaie. Apoi se sareaza, se pipereaza si se lasa 10-15 minute sa se patrunda bine. Se-ncinge untul intr-o tigaie si se caleste ceapa tocata marunt, pana ce devine sticloasa. Se adauga ceapa verde taiata rondele si se lasa si ea sa se dunstuiasca. Se sting cu vin alb, se incorporeaza sosul olandez amestecat cu cascavalul ras si se dau toate intr-un clocot. Se introduc fileurile de peste in sos si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 8-10 minute. Se asaza fileurile pe un platou (sau farfurie), se mai condimenteaza o data sosul, se incorporeaza verdeata tocata si se toarna peste peste. Se garniseste si se serveste imediat.
Sosul olandez se prepara astfel: se topeste 3/4 din unt pe baie de apa si se adauga galbenusurile (amestecand intruna), sarea, piperul si zeama de lamaie, picatura cu picatura (ca uleiul la maioneza). Se bate tot timpul cu telul, pana ce se-ngroasa. La sfarsit, se incorporeaza si restul de unt, continuand batutul. Nu se lasa sa fiarba.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *