Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
4 fileuri de peşte, 300 g paste orzo, 1 lămâie, 150 g unt, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 250 ml vin alb demisec, 50 g seminţe de susan, 1 ardei iute mic, 200 g roşii cherry, sare, piper, busuioc, 2 frunze de dafin, 50 ml ulei de măsline.
Mod de preparare:
Pastele orzo se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-o strecurătoare.
Fileurile de peşte se spală, se aşează într-o tavă unsă cu ulei, împreună cu trei felii de lămâie, un pahar de apă, frunzele de dafin, usturoiul feliat, seminţele de susan, sarea şi piperul.
Se introduce tava în cuptor şi se ţine circa 20-30 de minute la foc mediu.
Untul se pune la topit într-o crăticioară. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte timp de cinci minute, până când devine moale.
Se adaugă vinul alb, sarea, piperul şi sucul de la lămâia rămasă. Se fierbe până când sosul scade la jumătate, se opreşte focul şi se adaugă busuioc proaspăt tocat sau uscat.
Se scot fileurile din tavă şi se servesc alături de pastele orzo şi sosul de unt.
Se pot servi şi cu o salată din roşii cherry cu usturoi tocat mărunt şi busuioc.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *