Peşte mediteranean - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
1 dovlecel, 1 vînătă, 1 ardei gras galben, 2 cepe, 3 căţei de usturoi, 2 crenguţe rozmarin, 4 linguri măsline negre fără sîmburi, sare, piper, 600 g peşte alb (fileuri), 4 linguri sos picant, 200 ml vin alb.
 Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 grade C.
Se curăţă legumele, se spală şi se taie mărunt. Ceapa curăţată se taie în şpalturi, căţeii de usturoi în feliuţe. Se aleg frunzuliţele de rozmarin şi se pun măslinele într-o strecurătoare, să se scurgă. Se amestecă toate, se condimentează şi se răstoarnă într-o tavă adîncă.
Se sărează peştele, se piperează, se unge cu sosul picant şi se aşează peste legume. Se adaugă vinul şi se dau 15 minute la cuptor să se pătrundă.
Se servesc fierbinţi, cu baghetă proaspătă.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *