Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
Pentru piure: 1/8 l apa + Delikat, 1 radacina de telina (300 g), 3 cartofi mari (300 g), 1 lingura smantana, sare, piper, 2 fire patrunjel verde.
Pentru pestele pane: 300 g file de cod (cam 4 bucati), 1 lingurita zeama de lamaie, 1 lingura faina, 1 ou, 2 linguri cascaval ras, o punga de cartofi prajiti, sare, piper, 2 linguri ulei.
 Mod de preparare:
Piureul: se pune apa cu Delikat-ul la fiert si cand da in clocot se introduc in oala cartofii si telina - curatate si taiate cubulete. Se lasa sa fiarba 10 minute. Cand sunt gata, se zdrobesc in zeama in care au fiert, se amesteca cu smantana, se sareaza, se pipereaza si se presara cu patrunjel verde tocat.
Pestele pane: se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie ca sa ramana tare. In trei farfurii adanci se pun (separat) oul batut, faina si cascavalul ras, amestecat cu cartofi prajiti sfaramati. Se zvanta pestele din nou, se sareaza, se pipereaza, se da mai intai prin faina, apoi prin ou si la urma prin cascavalul cu Chips. Se pune uleiul la incins si se prajeste pestele cca 3 minute pe fiecare parte, la foc potrivit.
Se serveste fierbinte cu piureul de cartofi si telina.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *