Peşte umplut cu ceapă şi icre - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
Un peste de 2-3 kg, 1 kg ceapa alba, 2 linguri orez fiert, un pachetel icre din comert (optional), sare, piper, ulei.
Mod de preparare:
Pestele se curata si se tapeteaza cu sare. Se curata ceapa si se taie cubulete cit mai mici, dupa care se caleste in ulei cu condimente pina devine sticloasa. Sarea si piperul se pun astfel incit ceapa sa aiba un gust picant. Se adauga orezul si icrele, se mai calesc putin si se iau de pe foc. Pestele curatat se coase pe abdomen cu ata alba incepind de la coada spre cap, lasindu-se loc doar pentru a se putea introduce umplutura de ceapa cu icre. Dupa ce s-a introdus umplutura se coase integral pina la cap. Intr-o tava mare se pune ulei si se asaza pestele pe un pat din felii de ceapa alba. Se lasa la cuptor aprox.30 minute stropindu-se din cind in cind cu uleiul din tava pina prinde o culoare aurie. Dupa racire se asaza pe un platou pe care s-au intins in prealabil foi de salata verde, se orneaza cu felii de lamiie. Se serveste felii.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *