Penne cu ton şi măsline - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
150 g penne (macaroane scurte), sare, 3 roşii (150 g), 10 măsline verzi (fără sîmburi), 1 conservă ton (150 g continuţul), 1/2 legătură busuioc, 1 lingură ulei de măsline, piper măcinat mai mare.
 Mod de preparare:
Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare.
Roşiile se crestează, se ţin puţin în apă clocotită (în care au fiert macaroanele), se curăţă de pieliţă şi se taie şpalturi.
Se scurg măslinele (zeama se pune deoparte) şi se taie feliuţe. Tonul scurs se rupe bucăţele, iar busuiocul, ales, spălat şi zvîntat, se toacă mărunt, punîndu-se deoparte cîteva frunzuliţe.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se dunstuiesc puţin roşiile, după care se adaugă măslinele împreună cu 3 linguri din zeama pusă deoparte, tonul, sare şi piper.
Se scurg macaroanele, oprind puţin din apa în care au fiert, şi se încorporează împreună cu busuiocul în amestecul de roşii şi ton, adăugînd - dacă este nevoie - cîteva linguri cu apa pusă deoparte. Se gustă de sare şi piper şi se presară cu frunzuliţe de busuioc.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *