Pensie galati incendiu galati ajutor social afaceri galati cfr galati miel paste

Stiri Galati  |  0 comentarii

Ce pensie vor avea siderurgiştii autodisponibilizaţi?

Liderii Sindicatului Naţional Solidaritatea al Metalurgiştilor au transmis recent o adresă către conducerea Casei Judeţene de Pensii Galaţi în care au solicitat anumite clarificări referitoare la perioada în care siderurgiştii cărora li se va aproba cererea de autodisponibilizare vor primi lunar câte un salariu. Practic, sindicaliştii au dorit să li se spună dacă perioada respectivă este considerată stagiu de cotizare pentru calculul pensiei. Reamintim că 1.200 de siderurgişti au depus în perioada  25 ianuarie - 15 martie cereri de autodisponibilizare

Focul deschis nesupravegheat poate provoca incendii

Pompierii gălăţeni avertizează că în aceasta perioadă cetăţenii utilizează focul deschis la lucrările de igienizare din gospodăriile proprii, de pe terenurile virane, păşuni, etc. pentru distrugerea resturilor furajere şi menajere, respectiv a vegetaţiei uscate. Lăsat nesupravegheat, focul poate produce incendii.

Mugur Mihăescu, pentru prima dată la Tecuci

Proaspătul preşedinte al Partidului Verde, Mugur Mihăescu a început un circuit prin ţară cu scopul de a cunoaşte filialele partidului şi mai ales oamenii care reprezintă această formaţiune politică în teritoriu. Deşi se află la început de „turneu”, unul dintre obiectivele vizate, al doilea pe listă, a fost Tecuciul, oamenii de aici şi… primarul localităţii. Se pare însă că Mugur Mihăescu nu a fost prea impresionat de ceea ce a văzut, declarându-se nemulţumit de faptul că a văzut „doar feţe triste, oameni necăjiţi, gropi…”.

Ajutoarele de orice fel sunt bine primite… numai să fie multe

Primăvara se pare că vrea să se mute definitiv pe meleagurile tecucene şi aduce cu ea tot mai multe grade cu plus şi soare din belşug. „Simptomele” primăvăratice par a nu avea niciun efect asupra celor ce îşi încălzesc locuinţele cu lemne, ei înghesuindu-se pentru a-şi obţine printre primii subvenţia la încălzire sau „banii de lemne”, cum le place acestora să spună. Este clar însă că înghesuiala specifică acestor acţiuni nu se va sfârşi în această lună deoarece în martie nu sunt acordate decât subvenţiile pentru luna ianuarie.

Doleanţele oamenilor de afaceri

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a derulat în perioada 3 - 21 martie 2011 o consultare sub forma unui sondaj efectuat prin intermediul portalului www.immromania.ro şi la nivelul membrilor săi privind necesitatea îmbunătăţirii prevederilor actualului Cod Fiscal, a declarat preşedintele filialei locale a IMM-urilor, Marian Filimon.

Juniorii mari de la Phoenix LPS, calificare la pas în turneul final

Galaţiul a fost în weekend capitala baschetului juvenil. Sala de sport de la Şcoala 3 „Ion Luca Caragiale” a găzduit partidele primului turneu semifinal din cadrul Campionatului Naţional de baschet rezervat juniorilor Under 18. S-au luptat, pentru cele patru locuri care asigură prezenţa în ultima fază a competiţiei, formaţiile care au fost repartizate în seria a II-a: Phoenix LPS Galaţi, CSS Târgovişte, Magic Champions Bucureşti, CSA Steaua Turabo, CSS 1 Constanţa şi CSS Ploieşti.


Vremea Galati                         
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

sursa: monitoruldegalati.ro

Statul renunţă la 5.000 km de cale ferată

Înglodate în datorii, companiile feroviare de stat vor rămâne fără noi tronsoane de cale ferată. În perioada următoare, 1.000 de kilometri de linie vor fi închişi, iar alţi 4.000 de kilometri vor fi închiriaţi operatorilor privaţi, care i-au dovedit CFR-ului că transportul feroviar poate fi rentabil.
Anunţul a fost făcut ieri de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu. „Vom avea 5.000 de kilometri, din care 1.000 kilometri se închid şi restul vor fi scoşi la licitaţie, iar firmele private vor opera şi se vor ocupa de întreţinerea liniilor. Reţeaua totalizează în prezent 20.000 de kilometri”, a afirmat Anca Boagiu.

Ce-au mai votat consilierii locali? 170.000 de lei pentru Asociaţia Tehnopol

Pe repede înainte, aleşii locali au votat la recenta şedinţă cotizaţia pe anul 2011, în sumă de 170 000 lei, pentru Asociaţia „Tehnopol” Galaţi, deşi nu păreau să ştie prea multe despre ea.
Potrivit documentelor care însoţesc hotărârea, „Tehnopol” Galaţi este o asociaţie de interes comunitar, creată de Consiliul Local Galaţi în anul 2005 în asociere cu alte instituţii locale. Obiectivul general constă în promovarea de noi activităţi economice şi sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii existente sau nou înfiinţate de a-şi spori competitivitatea pe piaţă”.

În preajma Sfintelor Paşti războiul mielului

Războiul mielului de Sfintele Paşti se înteţeşte ca un foc de tabără între asociaţiile crescătorilor de animale şi autoritatea sanitară veterinară. Confruntarea declaraţiilor se desfăşoară pe pajiştea largă a reformei guvernamentale.
„Există riscul ca de Paşti să nu avem carne de miel românească pe piaţă”,  anunţase liderul Federaţiei sindicale Agrostar, Nicolae Ştefan. Motivul – „scandalul” iscat între veterinari şi crescători, pe tema „identificării şi crotalierii animalelor”.

Pe repede-napoi românii au latent

Nenea de ne tot împrumută franci de mai bine de un an de zile, despre Jeffrey Francks este vorba, ne ia de fraieri spunându-ne că la finalul lunii martie ţara se va descotorosi de criză. Păi, dacă-i aşa, de ce n-am amânat momentul trecerii orei de vară pentru noaptea de 31? Stop! Carevasăzică, prima zi fără recesiune fi-va 1 aprilie? Mai rămâne să ne spună că suntem frumoşi exact în seara de Halloween şi că ne iubeşte de Valentine’s Day… Obraznicul!

A secat pârâul de zoaie din Ţiglina!

Dacă săptămâna trecută, în râpa Ţiglinei, din Parcul Cloşca, apele menajere deversate dintr-o conductă făceau să susure un adevărat râuleţ ce se scurgea în Dunăre, ieri lucrurile stăteau cu totul altfel. Din zona în care săptămâna trecută se revărsau apele urât mirositoare acum nu mai izvorăşte nimic.
Ceea ce nu înseamnă, însă, că mirosul de canalizare nu mai există sau că pârâul (teoretic, format doar din apele pluviale şi izvoarele naturale) este curat acum.

Nati Meir acuză DNA-ul de şantaj

Nati Meir (FOTO) a acuzat ieri de şantaj Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) atât pe cea din Galaţi, cât şi pe cea din Bucureşti. Într-o română stricată, Nati Meir i-a spus judecătorului, în timp ce-i înmâna memoriul în care descria „şantajul”, „Te anulez şi pe dumneata”, în traducere însemnând că recuză magistratul.

Cultură pentru cei mici: „Gulliver” şi-a scumpit biletele

Tarifele de intrare la spectacolele Secţiei de Păpuşi  „Gulliver” a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galaţi au devenit puţin mai mari. Excepţie fac piesele oferite prichindeilor de la grădiniţele din zonele defavorizate care vor avea acelaşi preţ de bilet, 3,5 lei.

Pasiunile costă: Ionela Neagu iubeşte dansul

Povestea Ionelei Neagu, o domnişoară de 15 ani care dansează minunat, pare perfectă. Ionela, o elevă foarte bună a Şcolii Generale Nr. 42,  face parte din Clubul de Dans Sportiv Acanta din Galaţi şi se poate lăuda cu foarte multe premii şi cupe câştigate de-a lungul celor opt ani de activitate. Antrenorii ei, din Republica Moldova, se mândresc cu Ionela şi partenerul ei, Andrei Ciurea, şi au şi de ce.

sursa: viata-libera.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *