Pensionari ramasi fara pensie din cauza agentului postal

Stiri Ialomita  |  0 comentarii

 Un agent poştal din Râmnicu Sărat este suspectat că a întocmit chitanţe în fals pentru a justifica suma de 19.375 de lei, încasată de la mai mulţi cetăţeni pentru plata unor servicii oferite de diverşi furnizori, pe care a utilizat-o în scopuri personale. Banii au fost recuperaţi de către poliţişti.

Poliţiştii de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat au început urmărirea penală împotriva unui bărbat de 34 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Bărbatul este suspectat că, în perioada ianuarie 2009 - martie 2010, în calitate de agent poştal a întocmit chitanţe în fals, pentru a justifica sumele de bani încasate de la mai mulţi cetăţeni pentru plata serviciilor oferite de diverşi furnizori, în scopul însuşirii şi folosirii acestor sume de bani în interes personal.

Ulterior, după o perioadă cuprinsă între două şi şaizeci de zile, a întocmit o parte din chitanţe în formatul personalizat al instituţiei la care era angajat, ocazie cu care a justificat plata serviciilor respective de către beneficiari.

Totodată, este suspectat că a completat în fals data predării către titulari a sumelor de bani în cazul mandatelor de alocaţii onorate către beneficiari, în realitate plata unora dintre acestea efectuându-se după o perioadă cuprinsă între două şi şaizeci de zile.

Astfel, bărbatul şi-a însuşit şi folosit în interes personal suma de 19.375 de lei, prejudiciu recuperat în totalitate de către poliţişti.
Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *