Pensiunile agro-turistice din Arges vor fi controlate ! - Ziare Pitesti

Stiri Arges  |  0 comentarii

Pensiunile din Arges, la control!

Pensiunile agro-turistice din Arges vor fi controlate, incepand din aceasta saptamana, de echipe mixte de la Ministerul Dezvoltarii, Politie si institutiile Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Scopul controalelor este de a depista pensiunile care fac evaziune fiscala.
Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii si Turismului, a declarat ca cea mai mare evaziune din turism o fac proprietarii de pensiuni din mediul rural. Ea a precizat ca in perioada urmatoare vor fi declansate ample controale pentru descurajarea acestui fenomen in toate zonele tarii. In Arges, de exemplu, functioneaza sute de astfel de pensiuni - unele la un nivel mai inalt, altele la un nivel foarte scazut -, dar nu toate figureaza in evidentele ministerului si nu toate ar inregistra corect veniturile realizate, sustin autoritatile.
De altfel, contorm datelor oferite de Directia de Statistica Arges, pensiunile ar figura pe ultimul loc in topul preferintelor turistilor. Ori, cel putin in weekend si pe perioada verii, acestea sunt tinte predilecte ale turistilor, doar ca proprietarii lor nu declara toate cazarile. "Evaziunea in turism este aproximata undeva la 40%, mare parte se face in agroturism, unde pensiunile nu sunt declarate ca avand activitate turistica", a spus Udrea.

Sursa: ePitesti

28.09.2010


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *