Perişoare din peşte cu sos tomat - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
3 kg peşte, 150 g ceapă, 4 ouă, 250 ml ulei, 100 g gris, 150 g faină, 1 legătură pătrunjel verde, sare, piper măcinat, 1 kg sos tomat.
Mod de preparare:
 
Pestele se decongeleaza, se eviscereaza, se spala, se dezoseaza (fileteaza), se decapiteaza si se taie in bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa in 50 ml ulei si se raceste. Pestele se amesteca cu ceapa si se trece prin masina de tocat carne cu sita fina. Pasta obtinuta se amesteca cu ouale batute spuma, grisul, piperul macinat, patrunjelul verde, sare, obtinind o pasta omogena din care se modeleaza perisoare de forma rotunda, cate 4-5 bucati la portie. Cind sunt gata portionate, se trec prin faina si se prajesc in uleiul infierbintat, dupa care se asaza intr-o tava cu sos tomat si se introduc in cuptor pentru cca 5-10 minute, pentru gratinare.
Se servesc calde, portia de perisoare cu sosul tomat respectiv.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *