Pete albe pe unghii din semnele trupului si unghiile fragile

Stiri Ploiesti Prahova  |  0 comentarii

Va recomandam sa cititi Semnele trupului - autor Joan Liebmann-Smith este o carte de psihologie practica apartuta in anul 2009. Cum să afli de ce suferi fără să mergi la medic: Cu toţii observăm anumite semne la propriul corp, care nu par a fi în ordine. Când este vorba doar de ciudăţenii nevinovate ale fizicului şi când de semne care ne avertizează că trebuie să ne ducem la doctor? Acest ghid cuprinzător şi fascinant vă ajută să decodificaţi mesajele adesea misterioase pe care vi le transmite propriul corp. De la părul casant până la părul crescut în locuri nepotrivite, de la ochii de culori diferite, dungile de pe unghii până la flatulenţa excesivă.

Petele albe aparute pe unghii nu inseamna neaparat lipsa de calciu, informeaza How Stuff Works. Cercetarile recente din domeniu au scos la iveala faptul ca una dintre cele mai comune cauze ale acestora este leuconichia, o afectiune care apare dupa ce unghiile au suferit un traumatism. Daca petele albe persista si dupa ce unghiile cresc, acestea pot semnala afectiuni mai grave, precum anemia, bolile cardiace, ciroza, diabetul sau problemele de rinichi. In acest caz, este recomandat sa mergi la medicul de familie.

Poate te interesaeaza de ce ai unghiile fragile:
Ce inseamna ca ai unghia fragila: starea în care unghiile se rup frecvent, apar despicaturi sau exfoliere la varfurile unghiilor si acestea nu reusesc sa ajunga la o lungime rezonabilă. Toată lumea vrea să aibă unghii atractive, iar, de multe ori, atunci cand acest lucru nu se realizeaza, persoana de sine poate avea o stimă de sine scăzută.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *